Automatisk radering av foton på inaktiva konton

Om du har ett konto hos oss, men inte har loggat in på ett tag, kan det hända att du får ett meddelande från oss med information om att dina överförda foton kommer att raderas om du inte loggar in på ditt konto inom kort.

Detta gäller enligt våra allmäna villkor. Du kan läsa mer om detta i de allmänna villkoren.

För att behålla dina foton på ditt konto behöver du bara logga in på ditt konto med dina användaruppgifter, inom det datum som anges i det meddelandet du mottagit via e-post. Ditt användarnamn är den e-postadressen som meddelandet skickats till.

Har du glömt ditt lösenord?

Om du har glömt ditt lösenord, vänligen klicka här för att få ett nytt lösenord. Var god notera att det kan ta några timmar innan du får det skickat till dig.

Vill du spara dina foton på din dator?

Dina överförda foton hittar du i ''Mina fotomappar'' efter att du har loggat in. Du kan spara dina foton på din dator genom att gå till dina fotomappar och markera ett av dina foton. När du klickar på det fotot som du önskar att spara, ser du fotot i ett större format. Genom att klicka på fotot en ytterligare gång, öppnas ett nytt fönster med orginalfilen. Du kan därefter högerklicka på fotot och spara filen till din dator.

Vänligen notera att vi kommer att radera dina överförda foton från ditt konto, om du inte loggar in på ditt konto innan det datum som är angivet i meddelandet som skickats till din e-postadress. Ditt PhotoBox-konto kommer däremot att förbli aktivt.
 
 
 
0 av 0 tyckte detta var till hjälp
# [MEJLA OSS](/hc/sv/requests/new) Vårt vänliga supportteam är tillgängligt för att hjälpa dig med dina frågor!
# [CHATTA MED OSS](#) Öppettider
Mån - Fre kl 09 - 13 & 14:30 - 17
Lör - Sön Stängd
# PHOTOBOX KUNDSERVICE Hittade du inte vad du sökte efter? Vi hjälper dig gärna via chatt eller e-mail.